Cihazda Yeterli Alan Yok Hatasının Tüm Çözümleri.

Hepimizin sorunu bıktığımız yeterli alan yok hatasının çözümlerini paylaşacağım.

Android kullanıcılarının karşılaştığı “Yeterli depolama alanı yok” hatasını nasıl gidereceğinizi anlatalım. Bu hatayı Samsung , htc , General Mobile discovery gibi android işletim sistemi kullanan bütün cihazlarda alabilirsiniz.  Hatanın içinde çözüm yöntemide açık bir şekilde duruyor. Telefonunuza herhangi bir yükleme yaptığınız zaman bu hatayla karşılaşıyorsanız , uygulamayı yüklemek için yeterli alanınız olmadığını anlayabilirsiniz. Bu durumlarda yapmamız gereken yükleyeceğimiz dosya veya uygulamalaya yeterli bir alan açmaktır.






1-Kullanmadığımız Uygulamaları Silerek.
Hepimizin telefonunda kullanmadığı boş boş duran birkaç uygulama var bunları küçük büyük demeyip kaldırırsanız yararını görebilirsiniz







2-Google Playin Verisini Silerek
Play Store yani indirme marketinin verilerini temizleyiniz. Bunun için Ayarlar – Uygulama Yöneticisi buradanda Google Play Store uygulamasını seçiyorsunuz. Buradan Veriyi Sil seçeneğini seçerek Play Store’nin verilerini siliyorsunuz.



3-Mevcut Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıyarak

Ayarlar>Uygulamalar>SD CARD sekmesine geçerek taşınabilecek
uygulamaları sdCARDA taşır iseniz büyük fayda göreceksinizdir.






4-Fazla Veri Üreten Uygulamaların Verisi Silerek

Bazı uygulamalar fazla veri üreterek dahili hafızanızda fazla yer kaplar
Bunu silmek işimizi biraz olsun görecektir.
Ayarlar>Uygulamalar'a giderek verisi fazla olan silebilirsiniz (önerilen facebook, chrome sosyal medya ugulamaları)
NOT: Oyunların verisini siler iseniz baştan başlamak zorunda kalırsınız.








5-Wipe Cache (Önbellek Temizliği)


Telefonunuzu kapatın ve ses açma tuşu ile açma-kapama(kilit) tuşuna birlikte basarak telefonu açın. Bir süre sonra(yaklaşık 5 saniye) sonra ünlem işareti olan Android robotla karşılaşacaksınız. Bu ekran sistem ekranına geçebileceğiniz anlamına gelir. Bir kez açma-kapama(kilit) tuşuna basarsanız, recovery moda yani sistem ekranına ulaşırsınız. Burada dokunmatik çalışmaz. Ses kısma tuşu yardımıyla ‘wipe cache partition’ seçeneği üzerine gelin ve ses açma tuşu ile onay verin. Ve gelecek ekranda yes wipe cache partitationa tıklayarak onay verin

En son ‘reboot system now’ seçeneğini ses açma tuşuyla onaylamak, telefonunuzun normal bir şekilde yeniden başlamasını sağlayacaktır. Bu şekilde cihazınız fabrika ayarlarına dönerek, tüm gereksiz yüklerden ve bütün kilitlerinden kurtulur. (Clean Master ile de önbellek temizliği yapılabilir fakat zaten az alanınız var onun için ona gerek duymadan bu şekilde yapabilirsiniz.)










6-Aynı İşlevi Gören Başka Bir Uygulama Kullanabilirsiniz.

Google  Play yerine başka markette kullanabilirsiniz ki benim önerim Apptoide'dir.
Her uygulamayı (ücretli, ücretsiz) rahatça bulabilir ücretsiz indirebilirsiniz.




                      ROOT'LU CİHAZLAR İÇİN



1-Titanium Backup İle Gereksiz Sistem uygulamalarını Silin Çok Yararı olacaktır.
2-Hafıza Kartına Taşınmayan Kullanıcı Uygulamalarını da Titanium Backup İle taşıyabilirsiniz.
3-En Etkili Yöntemi sona bıraktım yukarıdakileri dediğim şekilde yapariseniz sorununuz kalmaz ama ben daha çok yer istiyorum derseniz Dahili hafızayı arttırmak için BU KONUYA bakabilirsiniz..







Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 yorum

yorum
2 Nisan 2016 12:23 delete

rootlu cihazlar için titanium backup yetersiz alan hatası kesin çözüm https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu kurun .program açın,su kodunun güncellemesi gerek da devam deyin.çekan ekrandaki eğer TWRP veya olan yerde normal seçin..yükleniyor lütfen bekleyinde 1 dakika kadar bekleyin.yükleme başarısız yeniden başlatın diyecek,siz de yeniden başlat deyin.merak etmeyin tel yeniden başlamıyacak..bitti şimdi yedekleme yapabilirsiniz.

Reply
avatar
27 Kasım 2019 04:17 delete

I am extremely greatfull to you as you shared this.I am recently developing associate app text now app free download that is you would possibly have an interest toseem on that

Reply
avatar