En İyi Tasarıma Sahip 10 Bilgisayar (kafir yapmış aga)

Dünya'nın dört bir tarafından tasarım ve özellikler olarak yüksek değerlere sahip olan en iyi 10 PC.
Çoğumuzun evinde veya gittiğimiz mağazalarda göremeyeceğimiz özel olarak tasarlanmış makineleri görmeye hazır olun.

Full Tower kasalara, çantalara hatta duvarlara kadar kurulmuş bilgisayarlarlar oldukça ilgilinizi çekebilir. Ve Bilgisayar toplarken hayal gücününde göz önünde bulundurulması gerektiği kesin. Genel olarak su soğutma sistemi ile çalışıyor, yüksek fiyatlara maal oluyorlar.

Genellikle bu tarz bilgisayarları oyun kullanıcıları tarafından toplanmış olarak görüyoruz. Ancak haberimizde bulunan bazı tasarım harikaları kurumsal olarak tasarlanmış.
 

 Nvidia'dan esinlenmiş!




Modder(Modifikasyoncu) Etienne Hostein tarafından düzenlendi. Bu tasarım harikası bilgisayarın adı “Green Way” (“Yeşil Yol”).Şirket bilgisayarı gözüyle bakılan makine Nvidia GTX 970 GPU ekran  kartına sahip. Eee tabi  böyle göze hoş gelen bir pc fan yerine su soğutma sistemiyle çalışıyor ve Nvidia’nın siyah,yeşil renklerinden esinlenerek tasarlanmıştır. Renk düzeni olarak son derece sade ve şık bir görüntüye sahip olması ona farklı bir cazibe katıyor. Görüntüye önem veren bir kullanıcıya sahip olduğuna kesin bir gözle bakabiliriz.
 

 Uçan Tabut'un mükemmel fonksiyonu! 




"Flying Coffin” (“Uçan Tabut”) Lakaplı makine eşinin temiz ve düzgün bir yaşam alanı arzusu üzerine tamamen full fonksiyonlu bir uçuş simalatörü olarak tasarlanmıştır. Sanırım eşi bir Türk kökenli veya Türk olma ihtimali bence fazla yüksek. “Ben evimde öyle oyuncak istemem” demiştir ve kocası bunun üzerine böyle bir şey yapmış olmalı. Bir an için kendinizi orada oyun oynarken hayal ettiğiniz değil mi ? Bende… Ayrıca portatifliği sayesinde bir nevi saklamış oluyor ve çoğu dış zarardan korunaklı olması son derece güzel bir ayrıntı. Böyle bir tasarıma zarar gelsin istemeyiz dimi ?


 

 Bilim-Kurgu filmlerinden fırlayan PC!




Şimdiye kadar gördüğüm en etkileyici duvara sanat şeklinde toplanmış bir bilgisayar. Özellikleri ise dillere destan olur ki şöyle sıralayalım; Intel Core i7 950 işlemci, Asus Rampage III Extreme anakart, 6x 2GB Corsair Dominator RAM, 4x 120GB Corsair Force GT SSD ve çok geniş bir şekilde kurulmuş su soğutma sistemi. Toplam  maliyeti 4.000, donanım için 2500, su soğutma ve çeşitli parçalar için ise 1500 dolardır.  Bilim-Kurgu filmlerinde gördüğümüz enteresan ve günümüzden uzak bir makineyi andırması yeterince havalı diyebiliriz. Kırmızı ve siyahın bütünlüğü ile renk olarak da mükemmelliği kazandığını düşünmemek elde değil.
 

 Sadelik ve hırçınlık bir arada!





“Sabertooth” olarak adlandırılan bu makine özel olarak tasarlanmış ve 2013 yılında kasalar  kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüş. Laboratuvar bilgisayarı gibi bir görüntüye sahip olduğu kesin. Sabertooth modder (modifikasyoncu) Mhike Samsin tarafından tasarlanmıştır. Başarılı göründüğünü söylebilirim. Yaratıcısı diğerlerinin aksine son derece derli-toplu ama bir o kadar da hırçın bir görüntü vermiş.

 

 Dişçi Bilgisayarı (!)





Bu savaş istasyonu esnek bir bir monitör standına sahip. Ben  ilk görüşte neden bilmiyorum ama dişçi koltuğuna oturmuş gibi hissettim, bir korktum sanki. Oyun oynarken veya internette sörf yaparken rahatlığınıza son derece düşkünseniz sizin için iyi bir fikir olabilir. Belkide gerçekten bir dişçi bilgisayarıdır ne dersiniz ?

 

 Dönüşebilen, Trans





2013 yılında tasarım dalında 2.sırayı almış bir makine. Gerçekten çok orijinal bir tasarıma sahip olduğunu farketmemek mümkün değil. Evet eve gelen misafir çocukları bilgisayar olduğunu anlamayacaklar fakat transformers etkisinden kurtulamayan ufaklıklar daha da kötü sonuçlara yol açabilirler. Üstelik dönüşebilmesi aldığı ödülü haketmediği 2. yerine 1. olmayı hakettiğini göstermeliydi. gerçekten dönüşebilen bir kasa tasarlamak nerden aklına geldi gerçekten bilmiyorum. Belkide bu özellik onun potansiyel olarak portatifliğini öne çıkarıyordur.




 

 Ticari bir ürün için fazla muhteşem!






" L3p D3sk " Aslında bir ticari üründür. Red Harbinger tarafından tasarlanmıştır. ASUS GTX 980 ekran kartı, ve 34 inç bir monitöre sahiptir. Bu makinenin o basit köşeyi haketmediğini, çok daha rahat bir koltuğa arkadaşlık etmek istediği görünebiliyor. Böyle bir bilgisayarı oraya nasıl koymaya kıydıkları ise bir sır olarak saklı.

 

 Aklınızı Karıştıracak Monitörler!





7 monütörlü bir bilgisayarınız olsun istermiydiniz ? Şahsen ben “Hangisine bakıyoduk ya?” olurdum. Aynı zamanda sol alt köşede duran dizüstü bilgisayarda dikkatinizi çektimi ?  Redditor Dr_Nic_T61 tarafından tasarlanmış bu karmaşanın favorisi ise işte o rengarenk klavye olmalı. Her ne kadar karışık olsada görüntü olarak insana güzel bir hava atmosfer sunduğunu düşünüyor ve evime ileride böyle birşey kurmak istediğimi size açıklıyorum. Ancak unutmayın ki böyle bir bilgisayarı kullanmak için gözlüğe ihtiyacınız olacak.
 

 Şaka üzerine tasarlanan bilgisayar!





Redditör Grey_dit’in bir şaka olarak tasarladığı iddaa ediliyor. Şaka veya değil mükemmeliyetin işte bu olduğunu düşünüyorum. Piyasaya sürülmesi gereken bu bilgisayarın ülkemizde satış rekorları kıracağını, ihtiyacı olmayanların bile borca girerek hemen evinde bir adet bulunduracağı oldukça açık. İtiraf edelimki insanın canı sıkılıyor orda...

 

 Dizüstü mü ? Masaüstü mü ?





Bu özel yapı şimdiye kadar gördüğünüz en şık taşınabilir bilgisayar olabilir(!) Tamamen dizüstü ve masaüstü bilgisayarın arasında boşluğu doldurmak için tasarlanmış bir bilgisayar. Ahşap evrak çantası içine kurulan bu bilgisayar bir çok avantaja sahip ancak kablosunu takmadan çalışamayacağı kesin. Görüntü olarak diğer incelediğimiz pc'lerden çok daha farklı hatta eski duruyor. Sanırım laptop almaya üşenen adam sonunda böyle bir çözüm bulmuş olmalı.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »